Costa Ricaan kreeg elleboog van Mathieu van der Poel: 'Hij had harder moeten duwen, ik stop ermee'
i

PRO SHOTS / Isosport

Costa Ricaan kreeg elleboog van Mathieu van der Poel: 'Hij had harder moeten duwen, ik stop ermee'

Matthijs Nijhuis • 10:58, 27-12-2023 / Laatste Update: 18:20, 04-01-2024

Mathieu van der Poel reed alles en iedereen aan gort tijdens de wereldbekerwedstrijd in Gavere. Letterlijk. Felipe Nystrom dacht vrolijk een selfie te maken met het publiek toen hij omver werd gebeukt door de Nederlander. Daar heeft de Costa Ricaan wel heel veel spijt van: "Na de cross in Hulst volgende week ga ik gewoon stoppen. Ik moet de gevolgen dragen van mijn acties."

Nystrom zei na afloop tegen Sporza hoe hard hij baalt van het opstootje: "Ik voel me verschrikkelijk. Het was 1.000 procent mijn fout wat daar gebeurde. Mathieu moest mij duwen - dat had hij zelfs harder moeten doen. Het is afschuwelijk dat hij een negatieve impact zou ervaren door een situatie waar ik hem in bracht."

Ik stop ermee

Het voorval is voor Nystrom reden genoeg om zijn fiets aan de wilgen te hangen. "Ik had een droom en heb die verwezenlijkt, maar mijn fout is te groot voor mij om nog langer door te gaan", aldus de fietser. "Na de cross in Hulst volgende week ga ik gewoon stoppen."

Publiekslieveling

Nystrom is een favoriet binnen de wereld van het veldrijden. De Costa Ricaan kent een bijzonder levensverhaal, waarin hij na misbruik in zijn jeugd, een drugsverslaving en meerdere zelfmoordpogingen uiteindelijk zijn redding vond in het veldrijden.