Criminelen krijgen 'Superman' te pakken: wielrenner Miguel Ángel López urenlang gekidnapt
i

Getty Images

Criminelen krijgen 'Superman' te pakken: wielrenner Miguel Ángel López urenlang gekidnapt

Noah Hoogenboezem • 14:32, 23-09-2023 / Laatste Update: 14:28, 08-01-2024

Een bizar verhaal uit Colombia. Wielrenner Miguel Ángel López, die de bijnaam 'Superman' heeft, is samen met zijn gezin op zijn boerderij urenlang gekidnapt en daarna beroofd. López, die voorlopig geschorst is vanwege vermeend dopinggebruik, was vorig jaar ook al slachtoffer van een gewapende overval.

López en zijn familie zijn ongedeerd, maar de schade is toch vrij groot. De kidnappers namen zijn auto, telefoon en 800 duizend euro mee. De politie doet er alles aan om de daders te pakken en zijn een klopjacht begonnen. Het is dus de 2e keer in 1 jaar tijd dat criminelen hem te pakken hebben. Bij de overval vorig jaar overmeesterde hij de 2 daders, maar hield er wel een steekwond aan over.

EPO

López, die in 2018 in de Giro en de Vuelta als 3e eindigde in het eindklassement, is sinds deze zomer voorlopig geschorst. De Colombiaan wordt verdacht van het gebruiken van EPO. Hij rijdt sinds dit jaar bij een klein team uit zijn eigen land, maar reed daarvoor jarenlang voor Astana. Die ploeg ontsloeg hem vorig jaar nadat bleek dat López nauw samenwerkte met dopingarts Marco Maynar.