Danny Nelissen weg bij NOS na 'smerige praatjes'
i

ANP

Danny Nelissen weg bij NOS na 'smerige praatjes'

Brian Vesseur • 14:22, 17-04-2023 / Laatste Update: 10:01, 12-12-2023

Het contract van Danny Nelissen bij de NOS wordt niet verlengd. De wielercommentator kwam vorige maand onder vuur te liggen na een column van Marijn de Vries, waarin zij vertelde over misstanden bij NOS Sport. Al snel werd duidelijk dat Nelissen hier een hoofdrol in speelde.

De Vries gaf aan dat er destijds iets met haar klachten gedaan had moeten worden, zodat het bij een berisping bleef voor Nelissen. Hoewel De Vries geen namen noemde, werd toch snel bekend dat Nelissen 'smerige praatjes' had als zij samen in de auto zaten.

De Vries

De Vries zei tegen het AD: "In mijn geval staan de gevolgen voor de dader niet in verhouding tot het vergrijp. Hij wordt nu overal aangekeken op het verhaal, en nu zullen zich misschien deuren sluiten voor hém. Dat had helemaal niet moeten gebeuren als hij destijds gewoon een tik op de vingers had gekregen. Dan was het klaar geweest, had niemand er ooit wat van geweten, en was er nu niets aan de hand. Dit had helemaal niet zo hoeven te lopen. Voor smerige praatjes verdien je een berisping, geen publieke schandpaal."

Nelissen

Nelissen zegt zelf dat er weinig hoor en wederhoor is gedaan in de media. Maar zelf wil hij zijn verhaal nog niet doen. "Dat komt ter zijner tijd."