Demi Vollering over 'kutwijf-incident' met Lotte Kopecky: 'Riep ik niet tegen haar'
i

Getty Images

Demi Vollering over 'kutwijf-incident' met Lotte Kopecky: 'Riep ik niet tegen haar'

Pim Huberts • 16:37, 25-12-2023 / Laatste Update: 23:22, 05-01-2024

Wielrenster Demi Vollering is teruggekomen op het incident waar ze iemand 'kutwijf' noemde. Dat deed ze in een uitgebreid gesprek met het Algemeen Dagblad. Ze won dit jaar Strade Bianche na een sprint met ploeggenote Lotte Kopecky. "Ik riep dat zeker niet richting Lotte."

De 27-jarige wielrenster van SD Worx had de pech dat camera's net op haar gericht waren toen ze 'kutwijf' uitriep. Maar tegen wie? Vollering legt uit hoe het precies zit.

Wie was wel de boosdoener?

"Wij haalden in de laatste kilometers koploper Kristen Faulkner bij. Zij sneed mij bewust af en daardoor raakte ik met mijn hand de dranghekken. Toen ik na de finish mijn handschoen uitdeed, zag ik mijn bloedende knoken. Toen riep ik dat", vertelt de wielrenster van het jaar.

Ongemakkelijk

Achteraf vond de winnaar van de Tour de France Femmes 2023 het zelfs wel mooi dat ze in de sprint nipt won van Kopecky. "Dat geeft die zege toch wel extra waarde. In de tent achter het podium sprong Lotte in mijn armen," eindigt ze. "Ze was oprecht blij voor mij en we hebben er naderhand om kunnen lachen dat het na de finish zo ongemakkelijk was."