Denk snapt niets van startverbod: 'Ik ben heel boos'
i

BELGA

Denk snapt niets van startverbod: 'Ik ben heel boos'

Robert Hüsken • 15:12, 28-03-2021 / Laatste Update: 15:56, 07-01-2024

De Duitse wielerploeg Bora-Hansgrohe kreeg voor Gent-Wevelgem een startverbod opgelegd als gevolg van een coronabesmetting binnen de ploeg. Daarom mag Bora-Hansgrohe volgende week ook niet van start gaan in Dwars door Vlaanderen. Teammanager Ralph Denk snapt er niets van.

De Britse renner Matthew Walls testte eerder deze week al positief, waardoor Bora-Hansgrohe niet mee kon doen aan E3 Saxo Bank Classic. De ploeg leek wel gewoon mee te kunnen doen aan Gent-Wevelgem van twee dagen later, maar daar stak de benoemde ‘Covid-dokter’ van Gent-Wevelgem een stokje voor. De volledige ploeg moet namelijk 7 dagen in quarantaine. 

Heel boos

,,Ik ben heel boos en teleurgesteld", reageert teammanager Denk in een statement. ,,We hadden met Walls inderdaad een positief coronageval, waarna we zijn kamergenoot en een fysiotherapeut als directe contactpersonen hebben aangewezen. Dat zij in quarantaine moesten is duidelijk, maar dat nu ook alle andere renners niet mogen koersen is voor mij onbegrijpelijk. We hebben vannacht nog geprobeerd om de dokter ervan te overtuigen dat zij niet in contact zijn geweest met Walls, maar hij reageerde al niet meer.”

Andere ploegen

Denk vervolgt: ,,Ik snap gewoon niet dat andere ploegen in soortgelijke gevallen wél gewoon mogen starten. Sinds het moment dat Walls positief heeft getest, hebben we alle renners getest. Niemand is nog positief bevonden. Maar omdat de quarantaine duurt tot en met 1 april, betekent het wel dat we Dwars door Vlaanderen van 31 maart moeten missen.”

Bora-Hansgrohe zou met een sterke ploeg deelnemen aan de voorjaarskoersen. Nils Pollitt was aangewezen als kopman bij afwezigheid van Peter Sagan, die zaterdag een rit won in de Ronde van Catalonië. Ook Daniel Oss en Pascal Ackermann behoorden tot de outsiders.