Deze oud-Tourwinnaar feest erop los na wielerseizoen: ‘Van de laatste 14 avonden was ik er 12 dronken’
i

Getty Images

Deze oud-Tourwinnaar feest erop los na wielerseizoen: ‘Van de laatste 14 avonden was ik er 12 dronken’

Matthijs Nijhuis • 08:20, 14-11-2023

Het wielerseizoen is voorbij, maar toch zijn veel renners al gelijk in de voorbereidingen voor volgend jaar gedoken. Topsport is nou eenmaal topsport toch? Oud-Tourwinnaar Geraint Thomas denkt daar heel anders over: 'Die paar weken stoom afblazen, die heb ik écht nodig om er weer in te kunnen vliegen.'

Volgens de 37-jarige Thomas trainen jonge renners nu het hele jaar rond. De Welshman moet er niet aan denken. In 'The Times' verklapt hij dat hij er in de dalmaandjes een hele andere lifestyle op nahoudt: "Ik moet eerlijk zijn, van de 14 avonden die ik in Cardiff heb gehad, was ik er 12 dronken."

Op café

Tijdens het interview blijkt dat de renner van Ineos Grenadiers zo'n 7 kilo aankomt in de periode na het wielerseizoen. Hij woont en traint weliswaar in Zuid-Frankrijk, maar rond deze tijd is hij vooral in Cardiff te vinden. "Ik kom hier oude vrienden tegen en dan wil ik van die tijd genieten. Ik drink tijdens het seizoen niet, op wat uitzonderingen na."

Levensgenieter

Na al die maanden moet Geraint er wel weer even inkomen: "In het begin is de tolerantie voor alcohol niet al te hoog, maar ondertussen ben ik weer een goeie drinker. Niet dat ik drank nodig heb om me te vermaken, maar het is een uitlaatklep om zoals gewone mensen te leven. Ik heb die periode nodig om stoom af te laten."