Domper voor 2 Nederlandse veldrijdsters: geen WK door coronavirus
i

Getty Images

Domper voor 2 Nederlandse veldrijdsters: geen WK door coronavirus

Sjors Tanis • 12:00, 25-01-2022

De Nederlandse veldrijdsters Annemarie Worst en Denise Betsema zijn niet meegereisd naar de Verenigde Staten waar zaterdag het WK wordt verreden. Worst, afgelopen 2 jaar 2e, testte positief op corona. Betsema had weliswaar een negatief testresultaat, maar voelde zich koortsig.

Ze besloot daarom ook niet af te reizen naar Fayetteville. De Texelse was vorig jaar 3e achter winnares Lucinda Brand en Worst.

Wie blijven over?

Nederland start zaterdag bij de vrouwen ondanks de afwezigheid van Worst en Betsema met een ijzersterk team. Lucinda Brand verdedigt haar titel en is samen met Marianne Vos favoriete. Yara Kastelijn, Inge van der Heijden, Ceylin del Carmen Alvarado en Manon Bakker zijn de andere Nederlandse deelnemers.

Mannen

De mannen strijden zondag om de wereldtitel veldrijden. Nederland heeft hier 2 ijzers in het vuur: Europees- en Nederlands kampioen Lars van der Haar en Corné van Kessel. Mathieu van der Poel, de wereldkampioen van de afgelopen 3 jaar, ontbreekt vanwege een rugblessure die hem al langere tijd parten speelt. Van der Poel won het WK ook in 2015.

De jaren daartussen, van 2016 tot en met 2018, pakte de Belg Wout van Aert 3 keer op rij de wereldtitel. Ook hij is er dit jaar niet bij in de Verenigde Staten. Voor de renner van Jumbo-Visma past het WK veldrijden niet in zijn voorbereiding op het wegseizoen.