Ellen van Dijk doet aanval op uurrecord: 'Ik krijg vlinders in mijn buik als ik er aan denk'

Joris Kaper • 12:51, 13-04-2022 / Laatste Update: 02:42, 12-12-2023

De Nederlandse wielrenster Ellen van Dijk gaat 23 mei een aanval doen op het uurrecord baanwielrennen. Dat liet de renner van het team van Trek-Segafredo weten in een korte video op Twitter.

Van Dijk zal volgende maand een aanval doen op het record in het Zwitsers Grenchen. Van Dijk zei 'superblij' te zijn om het nieuws te mogen brengen. "Dit is al langer een droom, want ik wilde het record altijd al aanvallen. Het is een enorme uitdaging voor mij en ik krijg vlinders in mijn buik als ik er aan denk. Vanaf volgende maand zal de focus volledig liggen op het breken van het oude record", liet de Nederlandse weten in een persbericht van de UCI, de Internationale Wielerunie.

Huidige record

Het huidige record is nog vrij nieuw, want de Britse Joscelin Lowden reed in september 2021 in een uur 48,405 kilometer in het Zwitserse Grenchen. Aan de 35-jarige Van Dijk de taak om dat record uit de boeken te rijden.

7 WK-titels

Dat de Nederlandse snel kan fietsen, wisten we al. Zo won ze onder andere maar liefst 7 maal een gouden medaille op een WK in verschillende onderdelen (scratch, ploegentijdrit en individuele tijdrit).