🎥 | Fabio Jakobsen grijpt in Vuelta a San Juan naast 2e ritzege: Welsford wint de sprint

Trevor Wagener • 12:25, 29-01-2023 / Laatste Update: 01:16, 12-12-2023

De voorlaatste etappe in de Vuelta a San Juan is gewonnen door Sam Welsford. Fabio Jakobsen werd in de laatste 100 meter op waarde geklopt en eindigde slechts als 4e.

Na de koninginnenrit van vrijdag waarin Miguel Ángel López zijn slag sloeg, draaide het zaterdag 'gewoon' weer op een massasprint uit. Ook de 1e, 2e en 4e etappe van de Argentijnse rittenkoers eindigde namelijk met een massale sprint. De 3e etappe op papier ook, maar toen wist Quinn Simmons met een late uitval het peloton verrassend voor te blijven.

Op gang

Met de Colombiaan López in de leiderstrui was het wedstrijdverloop niet spectaculair. Een kopgroep werd op 15 kilometer van het einde gegrepen en daarna deden de sprintersploegen er alles aan om hun kopmannen perfect af te zetten. Alle ogen waren weer gericht op de treintjes van BORA-hansgrohe (Sam Bennett), Soudal-Quick Step (Fabio Jakobsen) en Fernando Gaviria (Movistar). Allemaal wisten ze in deze voorbereidingskoers al een rit te winnen.

Jakobsen kon weer rekenen op een sterke sprinttrein. Evenepoel deed een kopbeurt van 2 kilometer, waarna Yves Lampaert en Michael Morkov het overnamen. Jakobsen koos uiteindelijk het wiel van Bennett, die op gang werd geholpen door Danny van Poppel.

Het gevaar kwam echter van achteren: Sam Welsford sprong uit het wiel van Jakobsen en bleef de rest verrassend voor. Jakobsen passeerde meet pas als 4e. De Vuelta a San Juan eindigt zondag met opnieuw een vlakke rit.