Fantastisch! Wout Poels verslaat Remco Evenepoel en pakt ook in de Vuelta een etappe
i

Getty Images

Fantastisch! Wout Poels verslaat Remco Evenepoel en pakt ook in de Vuelta een etappe

Noah Hoogenboezem • 19:09, 16-09-2023 / Laatste Update: 21:06, 11-12-2023

Wout Poels heeft het weer geflikt! De Nederlander won eerder dit jaar al een etappe in de Tour de France en zaterdag pakte hij ook een rit in de Vuelta. Poels verraste zijn 4 medekoplopers door de sprint vroeg aan te gaan. Sepp Kuss behoudt de rode trui en lijkt dus de winnaar van de Vuelta te worden.

Poels kreeg met de kopgroep van 31 man de ruimte van het peloton in een etappe met 10 klimmetjes. Uiteindelijk moest Poels met Remco Evenepoel, Pelayo Sanchez, Lennert Van Eetvelt en Marc Soler gaan sprinten om de etappezege. Evenepoel was de grote favoriet om die sprint te winnen, maar Poels ging vroeg aan en was net ietsje sterker dan de Belg.

Kuss, Vingegaard en Roglic hand in hand

De klassementsrenners finishten meer dan 10 minuten achter Poels. Veel gebeurde er niet bij de favorieten, maar de laatste paar meters waren bijzonder. Kuss en zijn ploeggenoten Jonas Vingegaard en Primoz Roglic, de nummers 1, 2 en 3 van het klassement, deden het rustig aan om vervolgens hand in hand over de streep te komen.

Zondag laatste etappe

De Vuelta eindigt zondag na een vlakke etappe naar Madrid. Normaal gesproken gebeurt er dan niets meer in het klassement. Dat betekent dat Sepp Kuss in principe de Vuelta gaat winnen. Jumbo-Visma zal dus met 3 renners op het podium staan.