Fem van Empel verpulvert concurrentie en slaat ook toe in Koppenbergcross
i

Getty Images

Fem van Empel verpulvert concurrentie en slaat ook toe in Koppenbergcross

admin • 16:52, 01-11-2022 / Laatste Update: 23:05, 11-12-2023

Vooraf liet Fem van Empel al weten dat de Koppenbergcross 1 van haar favoriete crosses is. Dit heeft ze tijdens de wedstrijd laten blijken ook! De Brabantse veldrijdster van Pauwels Sauzen-Bingoal bereikte namelijk met grote voorsprong de finish en zegevierde op indrukwekkende wijze.

Al in de 2e ronde zocht ze het avontuur op en ging er vandoor. Denise Betsema was de enige die een beetje in het spoor kon blijven en finishte dan ook als 2e op 50 seconden afstand. Shirin van Anrooij maakte het Nederlandse podium compleet door als derde over de finish te komen op 1.14 van winnares Van Empel. Ze gaf aan dat het niet de bedoeling was om er in de tweede ronde al vandoor te gaan: "Maar ik merkte al snel dat mijn benen in orde waren."

X20-trofee

Voor de 20-jarige Van Empel is het al haar zevende zege van het seizoen. Hierdoor staat ze stevig aan de leiding in de strijd om de X2O-trofee. Deze prijs is in tegenstelling tot de wereldbeker, opgemaakt op basis van tijd. Voor de eindwinnaar na acht wedstrijden ligt een bedrag van 30.000 euro klaar.