Geoffrey Soupe (inclusief heerlijke baard) sprint onverwacht naar etappewinst in Vuelta
i

Getty Images

Geoffrey Soupe (inclusief heerlijke baard) sprint onverwacht naar etappewinst in Vuelta

Pim Huberts • 20:06, 01-09-2023 / Laatste Update: 07:57, 12-12-2023

Geoffrey Soupe heeft de 7e etappe van de Vuelta gewonnen. De 35-jarige Fransman van TotalEnergies won de gekke massasprint, waar niemand écht overtuigde. Soupe kwam nog nooit ook maar in de buurt van etappewinst in een grote ronde. Marijn van den Berg was met de 6e plek de beste Nederlander.

De 7e etappe van de Ronde van Spanje was er 1 voor de sprinters. De laatste 100 kilometer waren zo goed als kaarsrecht. De finish lag in het kustplaatsje Olivia, nadat eerder op de dag Valencia aangedaan werd. Het was voor het eerst dat er een Vuelta-etappe finisht in het plaatsje.

Spaanse kopgroep

Met nog 70 kilometer te gaan reed er een groep van slechts 2 renners aan kop: 2 Spanjaarden. José Herrada moest lossen, waardoor Ander Okamika zelfs in z'n uppie moest rijden. En dat gaat natuurlijk nooit werken. Sprinten dan maar.

Valpartij

In de laatste 10 kilometer ontstonden er meerdere valpartijen. Onder meer Thymen Arensman kwam lelijk ten val. Hij lijkt de Vuelta te moeten verlaten. In een gekke sprint - die verschrikkelijk in beeld werd gebracht - won uiteindelijk de Fransman Soupe.

Algemeen klassement

De Fransman Lenny Martinez blijft in het rood rijden. Hij heeft 8 seconden voorsprong op Jumbo-Visma-renner Sepp Kuss. Wout Poels staat 4e op 1:41.