Caleb Ewan is niet in vorm en stapt zoals verwacht af in de Giro d'Italia
i

Proshots

Caleb Ewan is niet in vorm en stapt zoals verwacht af in de Giro d'Italia

Trevor Wagener • 11:06, 19-05-2022 / Laatste Update: 00:17, 12-12-2023

Caleb Ewan doet zoals gepland niet meer mee aan de Giro d'Italia. De sprinter van Lotto Soudal reed geen beste Ronde van Italië en stapt niet meer op de fiets bij de 12e etappe van donderdag.

De 27-jarige Australiër gaat zich langzaam voorbereiden op de Tour de France. Zijn ploeg op sociale media weten dat zijn deelname aan de Giro sowieso beperkt zo zijn. "Zoals gepland verlaat Ewan de Giro deze week", aldus zijn ploeg. "Dit is onderling besloten vanwege de vele bergritten oo het programma. Na een korte rustperiode zal hij zich richten op zijn volgende grote doel: de Tour de France."

Caleb Ewan stapt af

Ewan kan terugkijken op een mislukte Giro. Hij slaagde er niet in om vlakke etappes te winnen. In de 6e etappe was hij daar dichtbij, maar verloor hij op de streep net aan van Arnaud Démare. Dinsdag ploeterde Ewan zich nog een weg naar de finish in de plaats Jesi. Hij kwam maar net op tijd binnen de tijdslimiet binnen.

Na afloop noemde Ewan die rit de 'Giro from hell'. In de sprint van woensdag, zijn laatste kans op een dagzege, deed Ewan niet mee om de ritwinst en werd hij 5e. In 5 eerdere Giro-deelnames pakte Ewan liefst 5 zeges. De Giro d'Italia 2022 duurt tot en met 29 mei.