Het bluffen in aanloop naar Milaan-San Remo is begonnen: 'Dan maakt zijn tactiek niks uit'
i

Getty Images

Het bluffen in aanloop naar Milaan-San Remo is begonnen: 'Dan maakt zijn tactiek niks uit'

Bart van der Wijst • 19:23, 16-03-2021 / Laatste Update: 04:28, 08-01-2024

Milaan-San Remo kan op geen beter moment komen. Mathieu van der Poel, Wout Van Aert en Julian Alaphilippe, de 3 grootste kanshebbers, verkeren in de vorm van hun leven, zo lijkt het wel. Het pokeren in aanloop naar de wielerklassieker van aanstaande zaterdag is dan ook begonnen.

Van Aert, die tijdens de Tirreno de openings- en slotrit won zei na afloop van de ronde tegenover Sporza: "Ik mag vertrouwen hebben. Ik heb twee ritten gewonnen en ik heb mijn doel bereikt in het klassement. Ik denk niet dat ik er veel aan kon verbeteren. Het was de bedoeling om stevig af te zien in de hoop om beter te worden."

Concurrent ook van de partij

Uiteraard is Van Aert op de hoogte van de aanwezigheid van Van der Poel, zijn concurrent sinds jaar en dag. Zij zijn - samen met Alaphilippe - de grootste kanshebbers op de overwinning. Van der Poel verbaasde afgelopen zondag de hele wielerwereld door in de Tirreno op 50 kilometer van de streep aan te vallen en te winnen.

"Het is minder evident (vanzelfsprekend, red.) om de koers zaterdag al op 50 kilometer van de finish open te breken. Het parcours leent zich er niet echt toe en we hebben in de Strade Bianche ook gezien dat Mathieu kan wachten tot de finale", aldus Van Aert, die zelf veel vertrouwen heeft. "Als ik goed genoeg ben, dan maakt het niet uit welke tactiek hij toepast. Als ik volg, heb ik altijd mijn kans."