🏆 | Hoppa! Demi Vollering maakt favorietenrol waar en fietst solo naar NK-winst

Pim Huberts • 19:03, 24-06-2023 / Laatste Update: 05:02, 12-12-2023

Demi Vollering is voor het eerst in haar loopbaan Nederlands kampioen wielrennen geworden. De renster van Team SD Worx ging 19 kilometer voor de finish in de aanval, en reed solo over de finish. Vollering is de opvolger van Riejanne Markus.

De 26-jarige wielrenster was 1 van de grote favorieten voor de eindwinst. Ze won dit jaar al de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik, Waalse Pijl én Stade Brianche. Woensdag moest Vollering bij het NK tijdrijden nog genoegen nemen met de zilveren medaille, achter Markus.

Mini-peloton

Onder anderen Lorena Wiebes, Marianne Vos en Annemiek van Vleuten moesten in een mini-pelotonnetje in de achtervolging. Vollering was niet meer bij te houden en reed 4,5 keer een rondje rondom Sittard-Geleen om uiteindelijk de winst te pakken.

Vos

Wiebes sprintte naar de 2e plek, terwijl Vos met de 3e plek haar 13e (!) podiumplek op het NK wielrennen pakte.