Hoppaaa! Demi Vollering wint 2e etappe Ronde van het Baskenland, hattrick binnen handbereik
i

Getty Images

Hoppaaa! Demi Vollering wint 2e etappe Ronde van het Baskenland, hattrick binnen handbereik

Matthijs Nijhuis • 16:53, 13-05-2023 / Laatste Update: 03:09, 12-12-2023

Demi Vollering heeft na de 1e etappe ook rit 2 van de Ronde van het Baskenland gewonnen. De 26-jarige Nederlandse van SD Worx bleek opnieuw de snelste in Spanje. Vollering won vorig jaar alle 3 de etappes, een hattrick is nu wéér mogelijk.

Morgen volgt de slotrit rond San Sebastián. Onderweg beklimmen de rensters onder meer de Jaizkibel, bekend uit de Clásica San Sebástian. Als Vollering deze ook op haar naam zet, is de 2e hattrick op rij een feit.

Droomt van de hattrick

Na afloop van de rit liet ze weten dat ze het ongelofelijk vindt. "Deze finish ligt me erg goed me, dus tijdens de sprint heb ik alles gegeven", aldus Vollering. Morgen zou ze graag de 2e hattrick waarmaken: "Natuurlijk wil ik er morgen weer voor gaan, dat zou de absolute droom zijn."

Klassement

Vollering verstevigde dankzij haar 2e dagsucces in het Baskenland haar positie in het algemeen klassement. De Nederlandse staat nog altijd bovenaan. Ze heeft een voorsprong van 56 seconden op haar Zwitserse ploeggenote Marlen Reusser. Annemiek van Vleuten (Movistar) staat 5e op 1'11.