Ide Schelling maakt transfer naar Astana: 'Juiste moment voor iets spannends'

Trevor Wagener • 13:24, 10-08-2023 / Laatste Update: 07:15, 08-01-2024

Ide Schelling heeft een nieuwe werkgever: de 25-jarige renner verhuist na dit seizoen van Bora-hansgrohe naar Astana. De Hagenaar heeft een contract voor 2 jaar getekend bij de ploeg uit Kazachstan. Schelling boekte dit jaar in de Ronde van Baskenland zijn 1e zege in de WorldTour en hij won ook een rit in de Ronde van Slovenië.

"Dit is een spannende, nieuwe stap nadat ik de 1e jaren van mijn profcarrière voor hetzelfde team heb gereden", zei Schelling over zijn verhuizing naar Astana. "Ik denk dat dit het juiste moment hiervoor is en dat ik een goede 'match' ben met Astana. Het type renner dat ik ben en de mogelijkheden die ik zie bij deze ploeg, voelen als een geweldige combinatie."

Wielertransfer Ide Schelling

Schelling verruilde eind 2019 opleidingsploeg SEG voor WorldTour-formatie Bora-hansgrohe. Hij deed mee aan de Vuelta van 2020 en de Tour de France van 2021, waarin Schelling enkele dagen de bolletjestrui droeg.

Teambaas Aleksandr Vinokoerov van Astana ziet in Schelling een 'solide knecht' voor de kopmannen in de grote rondes. Schelling kan volgens Vino in de klassiekers en in heuvelachtige etappes ook voor zijn eigen kansen gaan.