Iemand betaalt 3000 euro voor bezweet modder besmeurd shirt van Annemiek van Vleuten
i

Cor Vos

Iemand betaalt 3000 euro voor bezweet modder besmeurd shirt van Annemiek van Vleuten

Eimert Pruis • 13:34, 12-10-2021 / Laatste Update: 18:49, 05-01-2024

Het met modder besmeurde shirt dat wielrenster Annemiek van Vleuten droeg in Parijs-Roubaix heeft bij een veiling 2900 euro opgebracht. Het paarse tricot was daarmee met afstand het duurste item op de veiling die de Spaanse wielerploeg Movistar organiseerde.

Van Vleuten (39) beleefde weinig plezier aan het shirt. In de eerste vrouweneditie van de 'Hel van het Noorden’ kwam ze hard ten val. Ze liep een dubbele bekkenbreuk en een gebroken schouder op en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Het shirt van sponsor Movistar was door de paarse kleur uniek. De olympisch kampioene tijdrijden mocht het shirt dragen omdat ze aan de start de leider was in het klassement van UCI World Tour. Aan het eind was het shirt volledig verkleurd door de modder en het stof. 

DNA en bacteriën moesten eraf

Movistar heeft de tenues wel laten behandelen om bacteriën en DNA te verwijderen. Een Nederlander en een Amerikaan overboden elkaar steeds om het gesigneerde shirt van Van Vleuten te bemachtigen, zo is te zien op veilingsite MatchWornShirt. Uiteindelijk trok de Nederlander met een bod van 2900 euro aan het langste eind.

De shirts die de vrouwen en mannen van Movistar begin deze maand droegen in de Franse kasseienklassieker werden allemaal verkocht, de opbrengst ging naar een herbebossingsproject in de regio Navarra.