🚴‍♂🎥 | Ineos-renner Iván Ramiro Sosa pakt eindzege in Ronde van de Provence

Trevor Wagener • 17:35, 14-02-2021 / Laatste Update: 00:57, 08-01-2024

De Colombiaanse wielrenner Iván Ramiro Sosa is een grote meneer, helemaal in eigen land! Hij heeft de Ronde van de Provence op zijn naam geschreven. Felicitaciones!

De al leidende positie van de 23-jarige renner van Ineos Grenadiers kwam in de 4e en laatste etappe niet meer in gevaar. De slotrit over 163 kilometer van Avignon naar Salon-de-Provence eindigde in een massasprint. De Duitser Phil Bauhaus (Bahrain-Victorious) was de snelste.

De Italiaan Davide Ballerini (Deceuninck - Quick-Step), die de eerste 2 etappes won, boekte naar de 2e plaats, de Fransman Nacer Bouhanni (Arkea Samsic) werd 3e. Sosa finishte netjes in het peloton. De basis voor zijn eindzege legde hij een etappe eerder: op de flanken van de beroemde Mont Ventoux soleerde hij bij Chalet Reynard naar de winst in de bergrit.

Wie nog meer?

Julian Alaphilippe ging eerder nog onderuit maar werd 2e in de eindstand op 18 seconden en Sosa's land- en teamgenoot Egan Bernal (Ineos) 3e. Wout Poels (Bahrain) was de beste Nederlander in het eindklassement op de 4e plek met 39 seconden achterstand op Sosa. Bauke Mollema eindigde als 6e op 57 seconden.