Jasper Stuyven na alles-of-niets-poging: 'Mooiste overwinning uit mijn carrière'
i

ANP

Jasper Stuyven na alles-of-niets-poging: 'Mooiste overwinning uit mijn carrière'

admin • 18:15, 20-03-2021 / Laatste Update: 00:43, 08-01-2024

Jasper Stuyven won zaterdagmiddag enigzins verrassend Milaan-Sanremo. Hoewel de Belg natuurlijk geen koekebakker is, stond hij niet bij iedereen bovenaan het lijstje met favorieten. De renner van Trek-Segafredo versloeg namelijk mannen als Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

"Je hebt 3 snelle mannen waar iedereen het over heeft", doelde Stuyven na afloop op Mathieu van der Poel, Julian Alaphilippe en landgenoot Van Aert. "Wij werden niet tot de favorieten gerekend, maar waren toch van plan ervoor te gaan. Ik was de hele dag in orde en voelde me na de Poggio nog goed."

Alles of niets

"Er zaten nog een hoop snelle gasten in de groep, dus ik wist dat ik een alles-of-niets-poging moest plaatsen. Als ik het op een sprint aan laat komen word ik hier 5e of misschien zelfs 10e, dan ga ik liever all-in, ook al sta ik waarschijnlijk 8 van de 10 keer met lege handen. Het team bracht me in perfecte positie, ik had een goed gat te pakken en aan het einde waren mijn benen helemaal leeg. Dit is de mooiste overwinning uit mijn carrière, het was geweldig dat ik het vandaag af kon maken", besloot hij.