Jonas Vingegaard houdt huis in Tirreno, sneeuw zit Parijs-Nice dwars
Jonas Vingegaard. © AP

Jonas Vingegaard houdt huis in Tirreno, sneeuw zit Parijs-Nice dwars

16:36, 09-03-2024 / Laatste Update: 16:38, 09-03-2024

Er staat dit seizoen geen maat op Jonas Vingegaard. De Deense Tour-winnaar van Visma - Leas a bike won zaterdag zijn tweede etappe op rij in de Tirreno-Adriatico. Met nog een dag te gaan, lijkt de eindzege binnen.

Vingegaard kwam gisteren solo over de finish en herhaalde die truc vandaag. Na een aantal demarrages op de zware slotklim Monte Petrano was er niemand meer die de Deen kon volgen.

Vingegaard won eerder dit seizoen drie etappes en het eindklassemt O Gran Camiño. Zijn grote doel is uiteraard een derde eindzege in de Ronde van Frankrijk.

Parijs-Nice

De koninginnenrit van Parijs-Nice werd aangepast door de sneeuw naar de oorspronkelijke aankomst op 1600 meter in Auron. De laatste col werd geschrapt en de finish werd verplaatst naar de Madone d'Utelle, een beklimming van 15 kilometer met een stijgingspercentage van 5,7.

Daarop bleek Aleksandr Vlasov de beste. De Rus kwam solo over de streep. Achter Vlasov won de Belg Remco Evenepoel de sprint van een kleine groep, voor Primoz Roglic, ploeggenoot van Vlasov. Beste Nederlander was Wilco Kelderman op de achtste plaats.

Remco Evenepoel leidt de groep met achtervolgers. © Getty Images

Brandon McNulty

Klassementsleider Brandon McNulty uit de Verenigde Staten kwam op achterstand binnen, maar hield nog een voorsprong van vier seconden op zijn landgenoot Matteo Jorgenson van Visma - Lease a Bike. Evenepoel is vierde op 36 seconden, Roglic staat zesde op 1.12. Kelderman is de nummer acht.