💩 | Jonas Vingegaard is (heel) eerlijk over maagproblemen in Vuelta: 'Niet heel trots op'
i

Getty Images

💩 | Jonas Vingegaard is (heel) eerlijk over maagproblemen in Vuelta: 'Niet heel trots op'

Matthijs Nijhuis • 13:05, 12-09-2023

Tour de France-winnaar Jonas Vingegaard had in de 1e week van de Vuelta meer klachten dan we dachten. Het was bekend dat hij wat maagproblemen had, maar daar is alles ook mee gezegd. In een interview met het Deense TV 2 Sport blijkt dat de problematiek toch iets serieuzer was. "Ik heb zelfs een ‘Dumoulintje’ gedaan." Voor de niet-wielerfans onder ons: dat betekent een poepstopje maken!

De 26-jarige Deen verwijst naar een momentje tijdens de Giro in 2017, toen Tom Dumoulin ook maag- en darmklachten had. De Nederlandse wielrenner móest toen langs de kant een grote boodschap plegen. Vingegaard weet nu dus hoe pijnlijk dat is. "Niet het meest trotse moment in mijn carrière", reageert hij.

Algemeen klassement

Inmiddels is de Deen er weer bovenop. "Gelukkig was het de volgende dag een rustige etappe. Als dat niet het geval was geweest, had ik het klassement kunnen verliezen. Ik ben blij dat ik nog in de wedstrijd zit”, aldus Vingegaard. Hij staat nu 3e in het algemeen klassement, op 1’44” van ploegmaat Sepp Kuss.