'Jonas Vingegaard laat Tadej Pogacar aan zich voorbijgaan en fietst GEEN Giro d'Italia'
i

PRO SHOTS / SIPA USA

'Jonas Vingegaard laat Tadej Pogacar aan zich voorbijgaan en fietst GEEN Giro d'Italia'

Matthijs Nijhuis • 12:46, 19-12-2023 / Laatste Update: 14:41, 08-01-2024

Tadej Pogacar verraste deze week vriend en vijand toen hij bekendmaakte deel te nemen aan zowel de Tour de France als de Giro d'Italia. Door het nieuws vroeg iedereen zich af of zijn rivaal Jonas Vingegaard ook in de ronde van Italië gaat fietsen. "Nee", zegt Jumbo-Visma-topman Merijn Zeeman.

Lees ook: Mathieu van der Poel twijfelt over Sportgala: ‘Ik weet nog van niks’

Het belooft een slopend jaar te worden voor Pogi, de 2 grote rondes in 1 jaar doen is natuurlijk niet niks. Zijn Deense collega zit daar (nog) niet op te wachten: "Volgend jaar zal Vingegaard de Giro in ieder geval niet rijden", verklaarde Zeeman in een interview met Global Cycling Network. Vingegaard zou eerder gezegd hebben dat hij ooit alle 3 de grote rondes in 1 jaar wil doen.

Het is mogelijk

Toch staat Pogacar niet voor een onmogelijke opgave. "Ik ben ervan overtuigd dat zo'n dubbel mogelijk is, Sepp Kuss is daar het levende bewijs van", legt Zeeman uit. Het is wel een reden voor Vingegaard om zich ook op andere concurrentie te focussen: "Normaal gesproken is Pogacar de grootste rivaal, maar we denken ook dat Primoz en Remco zeer sterke tegenstanders zullen zijn."