🎥 | Jumbo-Visma geeft wielerles in Gent-Wevelgem: Van Aert laat ploeggenoot Laporte winnen, concurrentie op minuten

Sjors Tanis • 18:52, 26-03-2023 / Laatste Update: 23:30, 11-12-2023

Jumbo-Visma heeft de concurrentie wielerles gegeven in Gent-Wevelgem. De koers werd gedomineerd door de Nederlandse ploeg na een aanval van teamgenoten Wout van Aert en Christophe Laporte op ruim 50 kilometer van de finish. Na een indrukwekkende duotijdrit liet de Belg Van Aert, in 2021 al de beste in de Vlaamse klassieker, de zege aan de Fransman Laporte. Op bijna 2 minuten eindigde de Belg Sep Vanmarcke (Israel - Premier Tech) als 3e.

Check de finish van de vierende Laporte en Van Aert hierboven! De show van Jumbo-Visma leek verdacht veel op die van de E3 Classic van 2022. Toen mocht Van Aert winnen en was plaats 2 voor Laporte. Vrijdag nog was Van Aert de sterkste in de E3.

Lees ook: Remco Evenepoel schrijft 2e dagsucces bij in Ronde van Catalonië, maar Primoz Roglic (Jumbo-Visma) pakt eindzege

2 Nederlanders in top 10

Van Aert maakte het verschil op de Kemmelberg, een korte beklimming met kasseien. Alleen teamgenoot Laporte kon enigszins in de buurt blijven. De Belg wachten even op de Fransman en met z'n 2'en fietsten ze ver weg bij de rest. Na ruim 260 kilometer konden Laporte en Van Aert uitgebreid juichen. Olav Kooij, ook van Jumbo-Visma, kwam als 8e over de streep, vlak voor landgenoot Danny van Poppel (9e) namens Bora-hansgrohe.

Check hieronder de beslissing in de wedstrijd: