Jumbo-Visma kan kiezen wie de Ronde van Spanje wint: 'Dit was veel beter dan het plan'
i

EPA

Jumbo-Visma kan kiezen wie de Ronde van Spanje wint: 'Dit was veel beter dan het plan'

Bart van der Wijst • 23:15, 08-09-2023 / Laatste Update: 22:47, 11-12-2023

Jumbo-Visma onderstreepte vrijdag maar weer eens dat het de beste ploeg ter aarde is. De Nederlandse ploeg werd 1-2-3 op de Col du Tourmalet in de Ronde van Spanje. Jonas Vingegaard won voor Sepp Kuss en Primoz Roglic. In het algemeen klassement bezet Jumbo-Visma ook de 3 bovenste plekken, dus kan het kiezen wie er gaat winnen.

Roglic (Giro d'Italia) en Vingegaard (Tour de France) hebben er al eentje op zak. Zij zijn de nummers 2 en 3 achter de eigenlijke superknecht Kuss. De Amerikaan reed dit jaar álle grote rondes, winnen deed hij er nog geen eentje. Deze editie is zijn kans, hij heeft 1,5 minuut voorsprong op zijn teamgenoten.

Blije gezichten

Er lijkt bij Jumbo-Visma weinig sprake van rivaliteit. Het trio kwam lachend over de streep en vierde samen met Robert Gesink en Wilco Kelderman een feestje. Vingegaard was de blijste van allemaal. "Ik wilde deze etappe zo graag winnen voor haar", zei hij voor zijn dochter. "Ik kon geen betere dag uitkiezen om te winnen. Het plan was om tijd te pakken op de concurrenten. Maar dit was nog veel beter dan het plan."