Bart Lemmen: van officier bij de Luchtmacht naar profwielrenner bij Jumbo-Visma
i

Cor Vos

Bart Lemmen: van officier bij de Luchtmacht naar profwielrenner bij Jumbo-Visma

Brian Vesseur • 19:47, 18-10-2023 / Laatste Update: 10:32, 05-01-2024

Wat een verhaal! Bart Lemmen is de komende 2 seizoenen wielrenner van Jumbo-Visma. En dat terwijl de 28-jarige renner vóór 2023 nog officier bij de Luchtmacht was. Lemmen komt over van de Amerikaanse wielerploeg Human Powered Health en wordt bij Jumbo-Visma de 27e renner in de WorldTour-selectie.

Oud-militair Bart Lemmen naar Jumbo-Visma

Merijn Zeeman, die bij Jumbo-Visma verantwoordelijk is voor het sportieve vlak, legt uit waarom het team voor de oud-militair kiest. "Bart beoefent het wielrennen nog maar net als topsport. Daarvoor heeft hij een intensieve militaire opleiding gehad en combineerde hij wielrennen met een zware baan bij defensie. Dat triggert ons. Ondanks geringe training en begeleiding heeft hij interessante dingen laten zien in wedstrijden en getuigen zijn fysieke waarden van veel potentieel."

A-typisch

Een a-typische wielrenner, noemt Lemmen zichzelf. En dat is met zijn verleden natuurlijk ook niet gek. Lemmen: "Het was begin dit jaar al een grote verandering om van officier bij de Luchtmacht de overstap te maken naar fulltime profwielrenner. Ik heb de afgelopen maanden mooie stappen gemaakt in fysiek opzicht en in het wennen aan het leven als topsporter. Het is fantastisch dat dit zich nu uitbetaalt en Team Jumbo-Visma mijn potentie ziet."