'Jumbo-Visma wil alleskunner Wout van Aert nog lang niet kwijt en start onderhandelingen'
i

Getty Images

'Jumbo-Visma wil alleskunner Wout van Aert nog lang niet kwijt en start onderhandelingen'

Bart van der Wijst • 11:23, 01-09-2022 / Laatste Update: 07:46, 08-01-2024

Wout van Aert is een alleskunner op de fiets. De Belgische veelwinnaar was afgelopen juli belangrijk in de eindzege van Jumbo-Visma in de Tour de France. Door al zijn goede prestaties hoopt de Nederlandse wielerploeg het contract van Van Aert open te breken en te verlengen.

Momenteel ligt Van Aert bij Jumbo-Visma tot eind 2024 vast. De 27-jarige Belg kan zijn contract met 2 jaar verlengen tot eind 2026. Dat meldt WielerFlits.

Vol palmares

In het geel-zwart van Jumbo-Visma won Van Aert veel. Heel veel. Van Aert werd Belgisch kampioen (tijdrijden). Verder won hij de klassiekers Milaan-San Remo, Strade Bianche en de Amstel Gold Race. De Belg was 10 keer de beste in een Touretappe, ook veroverde hij in 2022 de groene trui in de grootste wielerkoers ter wereld.

"Ik ben echt emotioneel. Om de Tour te winnen als team is heel erg speciaal", sprak Van Aert na de eindzege van Jonas Vingegaard. "Vandaag is echt een droomscenario. Jonas is zo’n sterke vent, maar vooral ook een goede kerel. Ik wil de hele ploeg bedanken voor drie speciale weken. Het is ongelofelijk."