Lorena Wiebes doopt Scheldeprijs om tot Wiebesprijs; vier keer op rij kassa voor Nederlandse
Lorena Wiebes komt voor het vierde jaar op rij juichend over de streep bij de Scheldeprijs. © Getty Images

Lorena Wiebes doopt Scheldeprijs om tot Wiebesprijs; vier keer op rij kassa voor Nederlandse

17:29, 03-04-2024 / Laatste Update: 17:34, 03-04-2024

Lorena Wiebes heeft net als in 2021, 2022 én 2023 de Scheldeprijs gewonnen. De sprinster van SD Worx-Protime versloeg andgenote Charlotte Kool en de Italiaanse Martina Fidanza in de sprint. Dus prijkt na vier edities nog steeds alleen de naam van Wiebes op de prijs, die ze beter kunnen omdopen tot Wiebesprijs.

Anneke Dijkstra en Wilma Aintila bleven het peloton voor tot net na de laatste ronde in en rond Schoten. Het tweetal werd net op tijd ingerekend om er een massasprint van te maken. Daarin bleek Wiebes de sterkste. Fidanza zorgde nog voor wat andere kleur in de top 5, die naast haar, Wiebes en Kool bestond uit de Nederlanders Sofie van Rooijen en Mirre Knaven.

Wiebes mag een bedankje sturen naar teamgenote Mischa Bredewold. De renster van SD Worx zorgde ervoor dat vluchters Dijkstra en Aintila op tijd werden ingerekend. Wiebes maakte het karwei daarna voor het vierde jaar op rij af.

Bij de mannen ging de winst naar Tim Merlier. De Belg was in de sprint iedereen te snel af en bezorgde Soudal Quick-Step de zege. Op dertien kilometer van de streep leek Merliers wedstrijd nog voorbij, toen hij plots moest wisselen van fiets. De sprinter keerde toch op tijd terug in het peloton en won dus de sprint. Jasper Philipsen, die de Scheldeprijs al twee keer eerder won, eindigde als tweede.