Lotte Kopecky voor vierde keer Belgisch kampioene
Lotte Kopecky. Getty Images

Lotte Kopecky voor vierde keer Belgisch kampioene

15:01, 23-06-2024 / Laatste Update: 15:01, 23-06-2024

Lotte Kopecky heeft opnieuw de Belgische titel veroverd bij de nationale kampioenschappen op de weg. De wereldkampioene werd al drie keer eerder Belgisch kampioene.

De wereldkampioene van de ploeg SD Worx - Protime kwam na een koers over 123 kilometer alleen aan in Zottegem. Sanne Cant (tweede) en Justine Ghekiere pakten de andere podiumplaatsen.

Lotte Kopecky krijgt exclusief horloge: 'Zelfs te duur om mee te koersen'

29 april 2024, 15:10

Lotte Kopecky heeft een horloge gekregen van het luxemerk Breitling. Ze draagt het horloge niet op de fiets, de merknaam staat niet op haar truitje en ze zal ook niet in reclames opduiken. Toch verbindt het horlogemerk graag zijn naam aan de wielrenster. 'Ze is een fijne, dynamische jonge vrouw.'

Voor Kopecky was het haar vierde titel op de weg bij de elitevrouwen. Eerder was ze de beste in 2020, 2021 en vorig jaar. Tussen 2014 en 2017 haalde ze vier jaar op rij zilver. Donderdag veroverde Kopecky in Binche ook haar zesde nationale tijdrittitel op rij.

Groot-Brittannië

Pfeiffer Georgi verzekerde zich van de titel in Groot-Brittannië. De renster van dsm-firmenich PostNL verdedigde met succes haar titel.