Mark Cavendish sprint naar Giro-ritzege, Mathieu van der Poel mag roze weer aantrekken
i

ANP

Mark Cavendish sprint naar Giro-ritzege, Mathieu van der Poel mag roze weer aantrekken

Marcel Roes • 19:40, 08-05-2022 / Laatste Update: 15:54, 08-01-2024

De 3e etappe van de Giro d'Italia is gewonnen door Mark Cavendish. Mathieu van der Poel deed ook mee aan de massasprint, verloor geen tijd en mag dinsdag bij de 4e etappe weer in de roze leiderstrui opstappen.

De rit begon in Kaposvár en eindigde in Balatonfüred. Nee, dat klinkt niet echt Italiaans. Dit was dan ook de 3e en laatste etappe van deze Giro in Hongarije. Het parcours was vlak, de aankomst ook. Een massasprint leek niet te vermijden.

In de natte eerste uurtjes van de rit waren er 3 smaakmakers: Samuele Rivi (Eolo-Kometa), Mattia Bais en Filippo Tagliani (Drone Hopper). Met nog 28 kilometer te gaan was het klaar met dat avontuur. Inmiddels reed het peloton langs de oevers van het Balatonmeer, en was het Hongaars toerismebureau vast erg blij met de plaatjes.

CHECK OOK: Foto van jonge Mathieu van der Poel met jurk gaat viraal: ‘Geboren voor het roze’

Sprintersploegen

En zo verliep deze etappe precies zoals je kon verwachten. Groepje niet al te grote namen rijdt weg. Ze worden teruggehaald. Ploegen met de sterkere sprinters in huis nemen de touwtjes in handen. Zo ging het nu ook.

Een heuveltje van de 4e categorie zorgde nog wel voor wat sensatie. Pascal Eenkhoorn (Team Jumbo-Visma) en Rick Zabel gingen ervandoor, Eenkhoorn zette daarna solo door. Hij werd ook snel weer gegrepen. Hij en Zabel staan nu bovenaan het bergklassement.

Finish

Met de ploegen Intermarché, Groupama en Israël voorop kwam de meet rap in zicht. Het werd een lange sprint, waarin de Manx Missile de rapste bleek.