Mathieu van der Poel geeft op in 1e wegwedstrijd sinds WK én laatste van 2022
i

Getty Images

Mathieu van der Poel geeft op in 1e wegwedstrijd sinds WK én laatste van 2022

Sjors Tanis • 18:44, 12-10-2022 / Laatste Update: 18:16, 08-01-2024

Mathieu van der Poel heeft opgegeven in de Giro del Veneto. Het was zijn 1e wegwedstrijd sinds zijn aanhouding in Australië voorafgaand aan de WK wielrennen.

Afgelopen zondag behaalde hij de 3e plaats op het WK gravelrijden.

Laatste profrace op de weg van het jaar

Zijn ploeg Alpecin-Deceuninck heeft nog niets gemeld over de opgave van de Nederlander. Ook Van der Poels teamgenoot Stefano Oldani haalde de finish niet. De Italiaanse eendagskoers startte in Padova en eindigde na 160 kilometer in Vicenza.

Voor Van der Poel was het ook zijn laatste wegwedstrijd van 2022. De Nederlander zal de komende maanden waarschijnlijk in heel wat veldritten te bewonderen zijn. Van der Poel won dit seizoen op de weg onder andere de Ronde van Vlaanderen en een etappe in de Giro d'Italia.

Trentin juicht in Giro del Veneto

Matteo Trentin was duidelijk de snelste in de Giro del Veneto na een sprint met enkele renners. De 33-jarige Italiaan van UAE Team Emirates, die vorig jaar als 2e eindigde, kwam eerder over de streep dan Rémy Rochas en Mattéo Vercher uit Frankrijk.

Check hier de finish:

🚴🇮🇹 | Matteo Trentin is de slimste en de sterkste en wint de Giro del Veneto van 2022! Vorig jaar werd hij nog tweede, maar nu mag hij op een treetje hoger plaatsnemen. 🇮🇹👏 #GirodelVeneto2022

📺​ Koers kijk je op discovery+ pic.twitter.com/njSCQhjXUB

— Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) October 12, 2022