Mathieu van der Poel had goede benen én geluk nodig bij Parijs-Roubaix: 'Ik had allebei'
i

REUTERS

Mathieu van der Poel had goede benen én geluk nodig bij Parijs-Roubaix: 'Ik had allebei'

Brian Vesseur • 19:33, 09-04-2023 / Laatste Update: 07:31, 12-12-2023

Mathieu van der Poel won zondagmiddag Parijs-Roubaix en was na afloop erg tevreden: "Dit is mijn beste klassiekerseizoen." Eerder in 2023 won hij al Milaan-Sanremo. Voor Van der Poel is dit de laatste klassieker van dit seizoen.

Van der Poel noemt zijn zege een teamprestatie van Alpecin-Deceuninck. "Het is ongelooflijk hoe we als team hebben gereden. Het is niet mogelijk om het beter te doen dat dit. Dit was 1 van mijn beste dagen op een fiets. Ik voelde me sterk en probeerde aan te vallen, maar het was lastig om de jongens van me af te schudden."

Van Aert

De 28-jarige Nederlander zei dat je 2 dingen nodig hebt om Parijs-Roubaix te winnen: sterke benen en geluk. "Vandaag had ik dat allebei." Grote concurrent Wout van Aert moest op zijn 15 kilometer even afstappen wegens een lekke band.

"Toen ik langs hem reed zag ik dat zijn blik omlaag was gericht, dus ik wist dat hij een probleem had. Als dat niet was gebeurd, waren we waarschijnlijk met z'n tweeën naar de streep gereden. Dat is soms helaas onderdeel van de race."