Mathieu van der Poel showt goede vorm in Dwars door Vlaanderen

Bart van der Wijst • 19:10, 30-03-2022 / Laatste Update: 08:41, 12-12-2023

Mathieu van der Poel is klaar voor de Ronde van Vlaanderen! De Nederlandse alleskunner was woensdag de snelste in Dwars door Vlaanderen, de koers die hij voor de 2e keer in zijn carrière won. Van der Poel versloeg Tiesj Benoot in de sprint.

Met een clubje favorieten, onder wie Victor Campenaerts, Tom Pidcock en Benoot, versnelde Van der Poel op 60 kilometer van de finish. Tadej Pogacar miste de boot en kwam niet meer terug.

Leuke slotfase

In de slotfase van de race probeerde eerst MvdP weg te komen bij de groep favorieten, vervolgens deed Campenaerts hetzelfde. Beide keren zonder succes. Iedere aanval werd in de slotfkilometers dicht gereden door het groepje, maar op 1,5 km van de streep hadden Van der Poel en Benoot succes. In de sprint was de Nederlander een maatje te groot.

"De laatste 10 kilometer waren heel moeilijk te controleren", blikte Van der Poel direct na afloop terug. "Ik voelde mij zeker niet de sterkste van de kopgroep vandaag. Pidcock, Benoot en Campenaerts hebben indruk gemaakt", aldus de renner van Alpecin-Fenix, die dus op 60 kilometer van de finish zelf het bal opende. "Misschien brak ik het iets te vroeg open, maar ben wel blij dat ik het af kon maken."