Mathieu van der Poel superblij na winst Milaan-San Remo: 'Iedereen wil deze winnen'
i

Getty Images

Mathieu van der Poel superblij na winst Milaan-San Remo: 'Iedereen wil deze winnen'

Bart van der Wijst • 19:23, 18-03-2023

Mathieu van der Poel werd zaterdagmiddag na Hennie Kuiper, Jan Raas en Arie den Hartog de 4e Nederlander die Milaan-San Remo won. MvdP kwam solo aan op de Via Roma in San Remo na een ongekende jump op de Poggio. Na afloop stond een superblije Van der Poel de pers te woord.

"Dat ik op deze manier zou winnen, lag echt ver buiten mijn verwachting", zei hij in het flashinterview. "Ik had me geen beter scenario kunnen wensen dan dit. De Cipressa was dit jaar minder zwaar dan andere jaren vanwege de tegenwind. Daar voelde ik dat de benen nog wel fris waren."

Poggio

Van der Poel zei dat hij daarna besloot om op het einde van de Poggio aan te vallen. "Ik kreeg meteen een gat en kon het volhouden tot aan de finish", blikte hij terug. "Ik ben hier ongelooflijk blij mee. Iedereen wil deze koers winnen en sinds het WK was dit de wedstrijd waar ik elke dag aan dacht. De Tirreno was misschien wat minder, maar ik wist dat ik die koersdagen wel nodig had om mijn beste vorm te krijgen. Die heb ik vandaag laten zien."