Mathieu van der Poel twijfelt over veldrijden: ‘Ik weet niet hoelang ik nog blijf crossen’
i

ANP

Mathieu van der Poel twijfelt over veldrijden: ‘Ik weet niet hoelang ik nog blijf crossen’

Matthijs Nijhuis • 13:11, 25-11-2023 / Laatste Update: 23:54, 04-01-2024

Mathieu van der Poel gaat deze winter weer 13 veldritten rijden, maar weet niet hoe lang hij dat nog volhoudt. 'Ik weet niet hoelang ik nog blijf crossen', verklaart de 5-voudig wereldkampioen in een interview met Vélo Magazine. 'Af en toe eens een winter zonder veldrijden zou ook wel aangenaam zijn.'

Lees ook: Wielerploeg Jumbo-Visma heet straks Visma-Lease a Bike

De Nederlandse toprijder heeft namelijk een zwakke rug en dat kan nog wel eens voor problemen zorgen. "Op de weg heb ik die blessure goed onder controle", legt hij uit. "Ik heb afgelopen jaar mijn beste wegseizoen uit mijn loopbaan. Nu ik weer voor de wintermaanden de focus op het crossen leg, is het afwachten hoe die rug het zal houden."

Pleziertje

Van der Poel pakte dit jaar naast de wereldtitel in het veld ook de wereldtitel op de weg won én natuurlijk de klassiekers Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. Zijn eerste cross-uitje is op 22 december in Mol. "Dat doe ik eigenlijk puur voor mijn plezier. En uiteraard is de wereldtitel nog altijd een belangrijk doel. De rest van het seizoen zie ik eigenlijk meer als een bezigheid voor in de winter. Sportief is daar niet meer veel voor mij te halen.”