Jolien D'Hoore staat met steunbetuiging stil bij situatie oud-ploeggenote Amy Pieters

Sjors Tanis • 15:22, 06-01-2022 / Laatste Update: 18:32, 08-01-2024

De nog altijd in coma gehouden wielrenster Amy Pieters heeft een prachtige steunbetuiging gekregen van een voormalig ploeggenote. De Belgische oud-renster Jolien D'hoore plaatste op Instagram een foto waarop zij zittend met tientallen andere vrouwen de letters 'Amy' uitbeeldt op de wielerbaan in Genk.

Voor hen ligt een doek met een afbeelding van de 30-jarige Nederlandse en de tekst 'Stay strong, Amy'. Check het bericht hierboven!

Coma

Pieters kwam op 23 december tijdens een training in Spanje zwaar ten val. Sinds dat moment wordt ze in een kunstmatige coma gehouden. De 3-voudig wereldkampioene op de baan komt donderdag weer naar Nederland, zo maakte haar ploeg SD Worx eerder bekend. Daar wordt de medische behandeling voortgezet.

"Inmiddels ademt Pieters zelfstandig en is de sedatie afgebouwd", aldus SD Worx. "Verder is haar situatie stabiel, maar ongewijzigd. Pas wanneer de renster ontwaakt, kunnen de medici een eerste indruk krijgen wat de gevolgen van de val zijn."

Succes op baan én weg

Pieters is een succesvol baanwielrenster met onder meer 3 wereldtitels samen met Kirsten Wild op de koppelkoers. Ook op de weg boekte ze een aantal aansprekende zeges. Zo won ze afgelopen zomer het NK op de weg en veroverde ze in 2019 de Europese titel.