Na Nathan Van Hooydonck moet volgende wielrenner stoppen door hartproblemen: 'Juiste keus'
i

ANP

Na Nathan Van Hooydonck moet volgende wielrenner stoppen door hartproblemen: 'Juiste keus'

Yvo van Dorst • 20:53, 16-10-2023 / Laatste Update: 22:39, 08-01-2024

Wesley Kreder (32) de wielrenner die vorig seizoen nog uitkwam voor Cofidis, moet stoppen met wielrennen. De Nederlander moet per direct stoppen nadat hij in augustus een hartaanval kreeg.

"Het was geen eenvoudige beslissing, maar als ik naar mijn kinderen en familie kijk, weet ik dat het de juiste keuze is", vertelt een emotionele Kreder. Op de nacht van 28 tot en met 29 augustus kreeg de renner een hartaanval, waarna hij opgenomen werd in het ziekenhuis in Eindhoven. Via de medische staf van Cofidis kreeg Kreder het advies om niet meer door te gaan met zijn wielercarrière.

'Verstandigste oplossing'

Kreder had zelf nog goede hoop, maar zag op een gegeven moment dat het ook niet verder ging. "Na mijn hartaanval hield ik mezelf voor dat ik weer op een hoog niveau kon terugkeren, maar mijn arts verzekerde me dat stoppen de beste en verstandigste oplossing was. Ik ken de offers en het niveau dat nodig is om op dit niveau te presteren."

Toekomst

Voor de toekomst wil Kreder nog geen beslissing nemen. " Ik zal nu tijd doorbrengen met mijn kinderen en vrouw, als gezin. Ik wacht nog even met het zoeken naar een nieuwe baan. Ik hoop dat mijn verhaal een les is dat het leven te kort is om er niet van te genieten." In zijn loopbaan kwam Kreder uit voor Wanty-Groupe Gobert (2 keer), Roompot-Oranje Peloton en in zijn laatste jaar Cofidis.