Nieuwe naam in de maak? Red Bull koopt zich in bij wielerploeg van Roglic en Van Poppel
i

Getty Images

Nieuwe naam in de maak? Red Bull koopt zich in bij wielerploeg van Roglic en Van Poppel

Jeroen Rooseboom • 19:46, 03-01-2024 / Laatste Update: 19:52, 04-01-2024

Energiedrankenproducent Red Bull koopt zich in bij wielerploeg Bora-hansgrohe. Red Bull wordt voor 51% eigenaar van de ploeg waarvoor onder anderen de Sloveen Primoz Roglic en de Nederlander Danny van Poppel uitkomen.

Bij de Duitse wielerploeg van manager Ralph Denk houden ze het op een korte mededeling op de eigen website. "Red Bull wil zijn betrokkenheid in de wielersport uitbreiden en in die zin een partnership aangaan met BORA-hansgrohe. De samenwerking is gemeld aan de Oostenrijkse Mededingingsautoriteiten. In afwachting van de procedure weigert de ploeg voorlopig commentaar te geven op de zaak."

Lange termijn

Wat wel vaststaat: Red Bull koop zich voor 51% in, zo blijkt uit het officiële document dat door de Oostenrijkse Mededingingsautoriteit gepubliceerd is. Volgens datzelfde document zijn de aandelen op 29 december verkocht en wordt de overdracht op 26 januari bekrachtigd. Red Bull zou zich voor de lange termijn te verbinden aan de ploeg, net als de al aanwezige langetermijnsponsors.

Helm

Red Bull was niet eerder sponsor van een wielerploeg. Wel ondersteunt het bedrijf enkele individuele renners, onder wie de Belg Wout van Aert en de Brit Tom Pidcock, die het logo van de energiedrankproducent op hun helm dragen.