Noodweer teistert ook EK veldrijden: organisatie verplaatst alle wedstrijden naar zondag
i

Getty Images

Noodweer teistert ook EK veldrijden: organisatie verplaatst alle wedstrijden naar zondag

Jeroen Rooseboom • 18:33, 03-11-2023

Het EK veldrijden in het Franse Pontchâteau moet het wedstrijdschema aanpassen. Alle wedstrijden die op zaterdag waren gepland, worden afgelast en verplaatst naar zondag.

De autoriteiten van de Loire-Atlantique verbieden alle evenementen op zaterdag 5 november. Het verbod komt er omwille van een 2e aangekondigde najaarsstorm Domingos die zaterdag over Frankrijk raast. Woensdagnacht woedde al de 1e najaarsstorm Ciaran over grote delen van Bretagne en de rest van Frankrijk.

Overmacht

"Zaterdag worden opnieuw rukwinden boven 100 km per uur verwacht", zegt Enrico Della Casa, de Italiaanse voorzitter van de Europese wielerunie. "Dit is overmacht. Het is onmogelijk om de wedstrijden in veilige omstandigheden te laten plaatsvinden. En als de weersvoorspellingen kloppen schijnt zondag de zon weer."

3 wedstrijden verplaatst

Zaterdag zou gestreden worden om de Europese titels bij de vrouwen juniores, de mannen beloften en de vrouwen elite. Deze 3 wedstrijden zullen zondag worden ingepast in een programma waarin ook al de mannen junioren (zondag 11 uur), de vrouwen beloften (13.30 uur) en de mannen elite (15.00 uur) waren gepland.