Olympisch kampioene Annemiek van Vleuten (39) gaat stoppen met fietsen: 'Het moment komt'
i

Getty Images

Olympisch kampioene Annemiek van Vleuten (39) gaat stoppen met fietsen: 'Het moment komt'

Eimert Pruis • 13:19, 29-06-2022 / Laatste Update: 04:48, 12-12-2023

Olympisch kampioene Annemiek van Vleuten (39) stopt in 2023 met wielrennen. Een van de beste Nederlandse rensters aller tijden heeft haar contract met Movistar met 1 jaar verlengd en direct aangegeven dat het daarna welletjes is. "Het moment komt dat ik moet stoppen."

"Ik had nog niet het gevoel dat ik direct wilde stoppen. Ik ben nog steeds super gemotiveerd. Het past beter bij mij om te stoppen als ik nog op mijn hoogste niveau zit." De olympische kampioene zal er bij Parijs 2024 dus niet bij zijn.

'Het gaat om een motiverend project'

"Sommige mensen zullen verbaasd zijn dat ik uitgerekend voor de Spelen in Parijs stop. Maar voor mij ging mijn carrière altijd om het vinden van motiverende langetermijnprojecten. Het gaat mij niet om specifieke koersen."

Alleswinnares

Van Vleuten is jarenlang de beste wielrenster op de weg. Ze won van alles en op haar erelijst prijken gouden medailles. Zo won ze goud in de tijdrit en zilver in de wegwedstrijd op de Olympische Spelen in Tokio.

Giro d'Italia Donne

Het volgende doel van Van Vleuten is al snel duidelijk. Ze wil voor de 3e keer de vrouwelijke Giro d'Italia winnen. Dat is zo'n beetje de belangrijkste koers in het vrouwenwielrennen. De Giro d'Italia Donne begint donderdag.