Ook zonder Mathieu van der Poel aan de start levert Nederland de Europees kampioen veldrijden

Marcel Roes • 17:21, 07-11-2021 / Laatste Update: 00:03, 08-01-2024

Lars van der Haar is voor de 2e keer in zijn carrière Europees Kampioen veldrijden geworden. De Belg Quinten Hermans reed in ronde 5 weg en leek de gedoodverfde winnaar, maar de Nederlander had voor eigen publiek een spectaculaire comeback in zijn benen.

De 30-jarige veldrijder haakte vroeg in de race 2 keer af bij de koplopers door ongelukkige fietswissels. Hij kwam nog verder op achterstand toen Quinten Hermans demarreerde uit de voorste groep. Maar Van der Haar leefde op voor eigen publiek en wist na een spectaculaire comeback in ronde 9 (van de 10) de koppositie over te nemen.

2e titel

Het is de 2e EK-titel voor Van der Haar, die in 2015 in Huijbergen ook al goud won. Eli Iserbyt was bij uitstek de favoriet voor de titel, maar de Belg bleef al snel achter en eindigde uiteindelijk als 12e.