Oud-rozetruidrager De Marchi afgevoerd met ziekenwagen na flinke crash
i

Getty

Oud-rozetruidrager De Marchi afgevoerd met ziekenwagen na flinke crash

Sjors Tanis • 14:34, 20-05-2021 / Laatste Update: 03:50, 08-01-2024

Alessandro De Marchi heeft de Giro d'Italia op zeer vervelende manier moeten verlaten. De Italiaan, eerder in de grote ronde drager van de roze leiderstrui, kwam in de beginfase van de 12e etappe hard ten val en moest worden afgevoerd met een ziekenwagen.

De Marchi bleef even roerloos liggen langs de kant van de weg, maar hij is gelukkig bij bewustzijn. In het ziekenhuis bleek hij een sleutelbeen en 6 ribben gebroken te hebben.

Sterke start

De 35-jarige De Marchi werd 2e in de 4e etappe en greep die dag de roze trui. Hij behield de maglia rosa 2 dagen, tot hij de trui in de 6e etappe verloor aan Attila Valter.

Inmiddels is de roze trui in bezit van Egan Bernal.

Ook opgave Soler

Naast De Marchi moest ook Marc Soler de Ronde van Italië verlaten in de 12e rit. De Spanjaard van Movistar kwam al heel vroeg ten val, probeerde het nog even, maar moest de strijd toch staken. Soler stond voorafgaand aan etappe 12 op plek 11 in het klassement. Ook voor Gino Mäder is de Giro voorbij. De Zwitser won de 6e etappe en reed even in de blauwe bergtrui. Hij kwam woensdag al ten val en smakte donderdag opnieuw tegen het asfalt. Alex Dowsett stapte af met maagproblemen en ook voor Fausto Masnada zit de Giro erop.