Ouders doodgereden vrouw Rohan Dennis reageren via statement: 'Woorden kunnen ons verdriet niet beschrijven'
i

Getty Images

Ouders doodgereden vrouw Rohan Dennis reageren via statement: 'Woorden kunnen ons verdriet niet beschrijven'

Noah Hoogenboezem • 23:14, 02-01-2024 / Laatste Update: 03:59, 06-01-2024

De ouders van de overleden oud-wielrenster Melissa Hoskins hebben voor het eerst gereageerd op haar overlijden. Haar man Rohan Dennis, voormalig wereldkampioen tijdrijden, wordt ervan verdacht haar te hebben doodgereden en is opgepakt. De ouders en zus van Melissa hebben via een statement laten weten het enorm zwaar te hebben.

"Woorden kunnen ons verdriet en de tragische omstandigheden van Melissa's dood niet beschrijven", staat er in het statement. "We hebben niet alleen een dochter en een zus verloren, maar haar kinderen zijn hun moeder kwijt. Een vrouw met een groot hart, veel geduld en levensvreugde." In het statement gaat de familie niet in op de rol van Rohan Dennis.

Aangereden

Melissa kwam zaterdag om het leven nadat ze zou zijn aangereden met een pickup-truck. Haar man Rohan werd direct opgepakt. Hij is aangeklaagd voor "gevaarlijk rijgedrag, onzorgvuldig rijden en het in gevaar brengen van een mensenleven, met de dood tot gevolg". De oud-wielrenner is op borgtocht vrijgelaten. Op 13 maart moet hij voor de rechtbank verschijnen.

Jumbo-Visma

Dennis, in 2018 en 2019 wereldkampioen tijdrijden, stond tot en met 31 december 2023 onder contract bij Jumbo-Visma. Hij kondigde eerder in 2023 aan dat hij zijn loopbaan zou beëindigen.

Wereldkampioen

Melissa Hoskins was net als Dennis actief op de weg en op de baan. Ze was meerdere keren Australisch kampioene op de ploegenachtervolging en in 2015 veroverde ze op dat onderdeel de wereldtitel. Ze deed 2 keer mee aan de Olympische Spelen.