Peter Sagan test weer positief op corona: peloton in Ronde van Zwitserland bijna gehalveerd
i

Getty Images

Peter Sagan test weer positief op corona: peloton in Ronde van Zwitserland bijna gehalveerd

Sjors Tanis • 14:53, 19-06-2022 / Laatste Update: 08:53, 12-12-2023

Peter Sagan moet de slotetappe in de Ronde van Zwitserland zondag aan zich voorbij laten gaan. De Slowaak van TotalEnergies testte, niet voor het eerst, positief op het coronavirus.

Sagan, die dinsdag de 3e etappe won, is de zoveelste renner die de Ronde van Zwitserland voortijdig verlaat vanwege corona. Van de 152 renners die van start gingen, zijn er volgens de laatste telling nog 80 over.

Geen klachten

"Ik heb geen symptomen en voel me goed, maar ik moet de race staken", schrijft Sagan op Twitter. De 3-voudig wereldkampioen miste zowel in 2021 als in 2022 een groot deel van het voorjaar door positieve testen.

Jumbo-Visma besloot donderdag de gehele ploeg naar huis te sturen na een positieve test. Bij Team DSM testte onder anderen de Nederlander Cees Bol positief.

Stand van zaken

De Colombiaan Sergio Higuita (Bora-hansgrohe) begint de afsluitende tijdrit, over 25 kilometer in Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein, als leider in het klassement. Zijn voorsprong op specialist Geraint Thomas (INEOS Grenadiers) uit Groot-Brittannië is echter zeer klein: 2 seconden. De Deen Jakob Fuglsang (Israel-Premier Tech) volgt op 19 tellen.