Ploegbaas Deceuninck-Quick Step boos op Sam Bennett: 'Ik ga hem terugpakken'
i

Getty

Ploegbaas Deceuninck-Quick Step boos op Sam Bennett: 'Ik ga hem terugpakken'

Sjors Tanis • 11:50, 10-09-2021 / Laatste Update: 18:57, 07-01-2024

Dat Sam Bennett na dit seizoen vertrekt bij Deceuninck-Quick Step is al even bekend, maar de soap rond de Ierse sprinter bij de Belgische ploeg blijft voortduren. Bennett start zondag in de wegrit op het EK en daar is Patrick Lefevere, ploegbaas van Deceuninck-Quick Step, totaal niet over te spreken.

"Wat hij nu doet, is in het openbaar met mijn kloten spelen”, is Lefevere duidelijk in Het Nieuwsblad.

Al 4 maanden geen wedstrijd

De Ronde van Algarve, begin mei, was de laatste wedstrijd die Bennett reed voor zijn huidige ploeg. Door een knieblessure, waar Lefevere aan twijfelde, miste de sprinter de Tour de France. Inmiddels heeft het team bekend gemaakt dat het salaris van Bennett wordt gehalveerd. Dat mag volgens de regels als een renner meer dan 3 maanden geen koers heeft gereden. “Wie mij kent, weet dat ik dat nooit doe, maar hier handelt de renner te kwader trouw. Hij laadt geen trainingsfiles meer op en hij wil zich niet laten opereren”, aldus Lefevere.

Lees ook: Ploegbaas Lefevere snoeihard over Bennett: ‘Erg dat een vent van 30 de waarheid niet durft te zeggen’

Terugpakken

Lefevere gaat de strijd aan met Bennett. "Hij heeft ook al een brief naar de UCI gestuurd om aan te klagen dat ik hem heb aangepakt in de media. Het zal niet werken. Ik ga hem terugpakken tot de stoom uit zijn oren komt”, is de ploegbaas van Deceuninck-Quick Step duidelijk.

Bennett keert in 2022 overigens terug bij Bora-Hansgrohe. Bij die ploeg werd de 30-jarige sprinter in 2014 prof. Ook Wilco Kelderman, Ide Schelling en Danny van Poppel fietsen in 2022 voor Bora.