Ploegbaas Patrick Lefevere zegt sorry na uitspraken over 'zwakke' Sam Bennett

Trevor Wagener • 09:09, 07-08-2021 / Laatste Update: 08:04, 05-01-2024

Patrick Lefevere heeft zaterdag sorry gezegd na zijn stevige uitspraken over renner Sam Bennett. De ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step gaf toe dat hij te harde woorden had gebruikt in zijn column. Hierin kreeg Bennett ervan langs.

De 66-jarige Lefevere hield in zijn stuk in Het Nieuwsblad niet in. Bennett keerde terug bij de ploeg BORA-hansgrohe, waarna hij 'het toppunt van mentale zwakte' werd genoemd door Lefevere. "Toen hij bij BORA wegging, klaagde hij over hoe hij daar werd weggepest", schreef Lefevere. "Hij was gebroken en depressief. Nu wil hij na 14 maanden terugkeren. Alsof een vrouw na huiselijk geweld weer terugkomt bij haar partner."

Ongepast

Na een week - ook in Het Nieuwsblad - komt Lefevere daarop terug. "Ben niet te groot toe te geven dat ik me heb vergaloppeerd in mijn verklaringen over Sam Bennett", zei hij over de Ier. "Maar mijn mening blijft dezelfde. Wat ik schreef over partnergeweld was niet gepast. Mea culpa. Ik zal voortaan mijn woorden zorgvuldiger kiezen. Liever zwijg ik."

Ondanks een goede periode bij Deceuninck-Quick-Step kregen Lefevere en de 30-jarige Bennett mot. Die 1e beschuldigde de renner van het neppen van een blessure. Ook daar komt Lefevere nu op terug. "Uit een scan bleek dat hij (Bennett) een knieoperatie nodig heeft. Met een revalidatie van 3 of 4 maanden. Hij zal niet meer koersen voor onze ploeg."

Prijzen Bennett

Voor zijn overstap naar Quick-Step was Bennett al succesvol bij BORA-hansgrohe. Hij boekte daar onder meer etappezeges in de Giro d'Italia (3 dagzeges in 2018) en de Vuelta a España (2 overwinningen in 2019).