Pogacar op zijn hoede voor Van der Poel bij WK: 'Die los je niet zomaar op dit parcours'
i

BELGA

Pogacar op zijn hoede voor Van der Poel bij WK: 'Die los je niet zomaar op dit parcours'

Trevor Wagener • 16:45, 19-09-2022 / Laatste Update: 23:30, 11-12-2023

Wielergigant Tadej Pogacar denkt dat het WK-parcours in het Australische Wollongong niet zwaar genoeg is om snelle jongens als Wout van Aert en Mathieu van der Poel vroegtijdig te kunnen lossen. De 2-voudig Tourwinnaar verwacht wel een zeer slopende koers.

"Ik heb zeker een topdag nodig om te kunnen winnen", aldus Pogi. "Jongens als Van Aert en Van der Poel los je niet op dit parcours. Dat is praktisch onmogelijk. Je kan hen wel moe maken na bijna 300 kilometer." Pogacar was een week geleden bij de GP Montréal nog de baas over Van Aert in de sprint. De bijna 24-jarige Sloveen denkt niet dat er een zege na een sicke solo in zit, zoals bij Strade Bianche.

Sterk veld

"Met België, Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië staan een paar sterke blokken aan de start. Het is niet aan ons om de koers te dragen. Die grote teams zullen meer op veilig spelen onderweg, wij zullen het anders moeten aanpakken. De tactiek moeten we de komende dagen nog bepalen.”

Pogacar eindigde afgelopen zondag als 6e in de tijdrit van de WK. Met die prestatie kon hij best goed leven. "Ik reed niet mijn beste tijdrit ooit, maar slecht was het niet. Er is altijd ruimte voor verbetering en dit valt niet te vergelijken met een tijdrit in de Tour de France. Daar moet je ook altijd denken aan de volgende dag en het klassement. Ik vind het leuk om te doen op de WK. Het is een mooie uitdaging, maar ik moet er nog sterker in worden."