🎥 | Primoz Roglic is helemaal klaar voor de Vuelta met eindzege in Ronde van Burgos

Trevor Wagener • 20:03, 19-08-2023 / Laatste Update: 00:59, 12-12-2023

Primoz Roglic lijkt helemaal klaar voor de Ronde van Spanje. De 33-jarige Sloveen van Jumbo-Visma pakte zaterdag de eindzege in de laatste rit van de Ronde van Burgos. Vooral de manier waarop was indrukwekkend.

De Vuelta start op 26 augustus in Barcelona met een ploegentijdrit en finisht op zondag 17 september. Roglic zal er alles aan willen doen om regerend winnaar Remco Evenepoel uit te dagen. In de slotetappe van 'Burgos' toonde hij zijn topvorm door bergop iedereen naar huis te fietsen.

'Roglic on fire'

De voorsprong die Roglic al had op concurrenten Adam Yates en Aleksander Vlasov werd na het bijzondere staaltje verder uitgebreid. In zijn strijd met Evenepoel zal hij worden bijgestaan door ploegmaat en Tour de France-winnaar Jonas Vingegaard. De concurrentie komt verder uit de hoek van UAE Team Emirates, dat onder meer Juan Ayuso, João Almeida en Marc Soler meeneemt naar Spanje.

Koers op zaterdag 19 augustus

Zaterdag won de 31-jarige Belg Victor Campenaerts voor eigen publiek de Druivenkoers. In Denemarken greep Mads Pedersen van Lidl-Trek de eindzege na zijn ritwinst in de afsluitende tijdrit, ten koste van land- en ploeggenoot Mattias Skjelmose.

𝐏𝐫𝐢𝐦𝐨𝐳 𝐢𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟑:

🏆 Tirreno-Adriatico

🏆 Volta Ciclista a Catalunya

🏆 Giro d’Italia

🏆 Vuelta a Burgos

A 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁 report. 💯 pic.twitter.com/wIn2YsqDgW

— Team Jumbo-Visma cycling (@JumboVismaRoad) August 19, 2023