Raakt Mathieu van der Poel dan toch op tijd in vorm? Nederlander wint vlak voor WK in Wallonië
i

Getty Images

Raakt Mathieu van der Poel dan toch op tijd in vorm? Nederlander wint vlak voor WK in Wallonië

Eimert Pruis • 19:59, 14-09-2022 / Laatste Update: 06:12, 12-12-2023

Mathieu van der Poel heeft de GP van Wallonië op zijn naam geschreven. De 27-jarige kopman van Alpecin-Deceuninck was de beste na 199,7 kilometer op de Citadel in Namen. Van der Poel klopte Biniam Girmay uit Eritrea en Gonzalo Serrano uit Spanje.

De Fransman Ewen Costiou bleef als laatste van de vluchters over. Hij had de 5 aanvankelijke vluchters bijgehaald en achtergelaten. Hij werd alsnog bijgehaald met nog 4 kilometer te gaan.

Van der Poel blijft Girmay knap voor

De laatste 3 kilometer met de beklimming van de Citadel in Namen, een 100 meter hoge heuvel, moest voor de beslissing zorgen. Daar demarreerde de Belg Dylan Teuns en die kreeg Serrano mee. Pas in de laatste honderden meters passeerde Van der Poel Teuns en Serrano en bleef met een sterke sprint Girmay voor.

Eindelijk in vorm?

Van der Poel sukkelt al een tijdje met zijn vorm. De Tour de France liep uit op een debacle voor hem, maar met de WK in het vooruitzicht bleef hij trainen. De WK wielrennen in Australië beginnen zondag 18 september. Van der Poel is de favoriet voor de wegwedstrijd een week later, op 25 september.