Remco Evenepoel blijkt verzamelaar in Vuelta: Belg mag 6e verschillende trui aantrekken
i

Getty Images

Remco Evenepoel blijkt verzamelaar in Vuelta: Belg mag 6e verschillende trui aantrekken

Noah Hoogenboezem • 20:35, 09-09-2023 / Laatste Update: 04:14, 12-12-2023

Er zijn mensen die nieuwe kleding al snel zat zijn, maar Remco Evenepoel wisselt in de Vuelta bijna elke dag van trui. De Belgische wielrenner won zaterdag de 14e etappe en pakte als bonus ook nog de bergtrui. Dat is voor Evenepoel alweer de 6e verschillende trui die hij aan mag trekken tijdens deze ronde. Hoe dat komt, lees je hieronder.

Evenepoel begon de ronde in de trui van zijn ploeg Soudal Quick-Step. Niet dat iedereen dat goed heeft gezien, want zijn ploeg ging tot woede van de Belg in de ploegentijdrit van start toen het al donker was. De dag daarna begon hij de etappe in zijn Belgische kampioenstrui en na de winst van de 3e etappe reed hij 3 dagen in de rode leiderstrui.

Na 3 verschillende truien in 4 dagen bleef de Belg driftig doorgaan met verzamelen. Hij verloor zijn rode trui na de 5e etappe, maar mocht toch de witte trui aantrekken als leider van het jongerenklassment. De 10e etappe was een tijdrit en dus mocht de Belg als wereldkampioen de regenboogtrui aantrekken. Zondag start Evenepoel in zijn 6e trui van de ronde: de bergtrui.

Groene trui ontbreekt

Evenepoel kan het nog gekker maken door een 7e trui te dragen deze ronde. Dan moet hij wel de nummer 1 van het puntenklassement worden en dat is niet zo makkelijk. Evenepoel staat wel 2e in dat klassement, maar leider Kaden Groves heeft liefst 87 punten meer dan de Belg.